Kongres

BPW Pula na kongresu Podunavlja u Beču

Žene poduzetnice iz pulskog kluba Business and professional woman – BPW jučer su pristigle u Beč gdje sudjeluju na kongresu poduzetnica 7th BPW Danube Net Businesswomen Forum 2012.

Predvođene predsjednicom dr.sc. Alidom Perkov u Beču će sudjelovati na konferenciji koja se danas održava u palači Hofburg, a sutra u Hotelu Astoria u Beču.

Tema panela koji se danas održavaju pod pokroviteljstvom je SECI-ja, a vezani su za strategiju razvoja zemalja Podunavlja i to za povezivanje regije, gradnju prosperiteta, jačanje regije kroz Podunavski investicijski okvir a raspravljat će se i o ravnopravnosti spolova u Podunavlju.

Izlaganja u ime poduzetnica iz Istre održat će predsjednica BPW-a Pula dr.sc.Alida Perkov koja je u pozdravnom govoru pozdravila sve predstavnice žena poduzetnica iz Podunavske regije te naglasila važnost angažmana i rasprave o temeljima strategije za razvoj Podunavlja iz perspektive žena poduzetnica a u svojem današnjem izlaganju osvrnut će se na međuinstitucijsku suradnju i financiranje projekata suradnje i razvoja.

Na jednom od panela bilo je riječi o suradnji na razvoju projekata koji će povezati Istru sa Srbijom , posebno na području suradnje u turizmu, u to ime skupu se obratila i Senada Hamzagić iz Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja vlade Srbije ministra Sulejmana Ugranina koja je naglasila važnost održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja radi stvaranja stimulativnog ambijenta za privlaćenje domaćih i stranih investicija. S predsjednicom BPW-a Pula Alidom Perkov razgovarala je o obostranom interesu ovih zemalja susjeda.

Dožupanica Istarske županije Viviana Benussi iznijela je iskustva Istarske županije u raspravi na temu konkurentnosti i društva znanja. Sutra su na programu radionice uz razmjenjivanje poslovnog iskustva, a uz dr.sc.Alidu Perkov i Vivianu Benussi govoriti će i mr.sc. Darija Božac Marjanović koja će se u svom izlaganju osvrnuti na važnost cjeloživotnog učenja mladih poduzetnica u kontekstu povećanja kompetitivnosti na tržištu rada.

Poduzetnice iz Pule uz ostale učesnice kongresa biti će gošće u gradskoj palači grada Beča gdje će im biti upriličen svečani prijem.

Članak preuzet s Regional Expressa

Scroll to Top