Gir d.o.o. – Karlić tartufi

Lov na tartufe, otkup, prodaja i prerada tartufa

Gir d.o.o. – Karlić tartufi

Vlasnici: obitelj Karlić

Adresa: Paladini 14, 52420 Buzet

Zemlja: Hrvatska

Tel: +385 (0)52 667 304 – +385 (0)91 579 7016

Mail: info@karlictartufi.hr

Web: www.karlictartufi.hr

Web shop: https://karlictartufi.shop

Facebook: https://www.facebook.com/karlictartuf/

Instagram: https://www.instagram.com/karlictartufi/?hl=hr

TripAdvisor: https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g608704-d4052464-Reviews-Karlic_Tartufi-Buzet_Istria.html

Djelatnosti:

Današnju aktivnost tartufara obitelji Karlić iz Paladina, u blizini Buzeta, započeo je gospodin Ivan Rašpolić 1966. godine prošloga stoljeća.

Gospođa Radmila Karlić još od svoje desete godine s ocem Ivanom odlazi u potragu za tartufima.

Ta se strast nastavila tako da od 1994. godine skupa sa suprugom Goranom, a danas već i sa djecom, pod tvrtkom nazvanom GIR, nastavlja tradiciju koju su velikim trudom uhodavali njen otac Ivan, majka Danica, te stric Lucijano.

Uz pomoć 12 pasa (7 vrhunskih, te 5 na studiju dresure) od kojih su neki križanci (kroz dugogodišnji rad uočili su da su ti psi otporniji na bolesti, kišu i niske temperature), a poneki čistokrvni, svakodnevno odlaze u lov na tartufe. Fiksnog rasporeda rada nema, što znači da bilo tko od članova porodice može otići u lov sa psima, bio to sin, majka ili otac; bitno je, naravno, svakodnevno održavati svoj, a i trening pasa.

Dugugodišnje iskustvo obitelji Karlić u branju tartufa koje se prenosilo s koljena na koljeno rezultiralo je osnivanjem poduzeća GIR d.o.o. (Goran i Radmila) 1994. godine, koje se s velikom predanošću posvećuje “lovu na tartufe”, otkupom i prodajom svježih i smrznutih tartufa te preradom i plasiranjem na domaćem i stranom tržištu. Dozvolite nam da Vas upoznamo s našim blagom – tartufom, gastronomskom poslasticom u svim njezinim oblicima.

Ako želite, uz samu gastronomsku ponudu, možemo Vam prirediti i degustaciju proizvoda te nezaboravnu avanturu “lova na tartufe” uz našu pratnju.

Počastite se našim proizvodima i iznenadite Vaše voljene.

Obitelj se osim tartufima bavi i turističkim smještajem. Apartman Truffle House Karlic nalazi se u Buzetu. Vila Maslina (315 m2) građena je od kamena, ima lijepi okoliš površine 2000 m2 ljeg čini maslinik, a nalazi se u središtu Istre, na brdašcu s prelijepim pogledom na jezero.

Scroll to Top