Susret u Umagu

Umrežavanje i osnaživanje žena poduzetnica u Istri

BPW Prvi hrvatski klub Pula kao međunarodna organizacija poduzetnica i poslovnih žena održao je u subotu 15.2.2014. manifestaciju “Lobbyng for shopping” u Umagu s ciljem umrežavanja i osnaživanja žena poduzetnica na području Istarske županije.

Ova udruga koja svakim danom okuplja sve više poduzetnica posjetila je vrtni centar “Ures” Selme Smajić gdje je prisustvovala prezentaciji prve kante za biološki otpad za domaćinstva, koja je pogodna i za urbane sredine. Kanta pod nazivom “Organko” novost je na hrvatskom tržištu, vrlo je praktična za rukovanje i korisna u svakom domaćinstvu. Selma Smajić prikazala je na jednostavan način kako se proizvod upotrebljava i istaknula njegove prednosti u odnosu na ostale kompostere, a to je: volumen prilagođen za kućnu upotrebu, razgradnja otpada bez neugodnih mirisa, dobivanje biološkog gnojiva za vaše kućne biljke ili vrt.

Nakon vrtnog centra “Ures” poduzetnice su posjetile i umašku galeriju “Marin” umjetnice Slavice Marin gdje su se upoznale s kreativnim radom umjetnice koja koristi prirodne materijale i industrijski otpad koji prerađuje u zanimljive reciklirane instalacije ali i upotrebne unikatne predmete, lampe, torbe i drugo.

Nakon Umaga poduzetnice su se uputile u Brtoniglu gdje ih je dočekao župan Istarske županije Valter Flego koji je uz predsjednicu BPW-a dr.sc. Alidu Perkov naglasio važnost ženskog poduzetništva. Istaknuta članica BPW-a i poznata slastičarka Dragica Lukin oduševila je sve prisutne čokoladnim kreacijama koje je predstavila ispred Vile Šoši iz Umaga na festivalu čokolade i vina.

Zajedničko druženje i poslovni sastanci održali su se u konobi Buščina Fabijane Mijatović gdje su tijekom dana poduzetnice u ugodnoj atmosferi i uz bogatu ponudu razmijenile svoja iskustva i dogovorile nove poslovne suradnje. (REX)

{gallery}2014/umag-veljaca-2014,width=180,height=120{/gallery}

Scroll to Top