Poduzetnički impuls 2014. i mini klasterizacija poduzetnica

Dana 24.02.2104. u Puli je u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile, Odjela za ekonomiju i turizam “dr. Mijo Mirković”, održana prezentacija Programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2014.”. Aktualne javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava istarskim poduzetnicima i obrtnicima, poduzetničkim institucijama, jedinicama lokalne samouprave i ostalim potencijalnim korisnicima bespovratnih potpora prezentirale su predstavnice Ministarstva poduzetništva i obrta Zdenka Lončar – pomoćnica ministra i Božena Gajica Uzelac – voditeljica Odjela za potporu izvoza, a sve u cilju što kvalitetnijih priprema potencijalnih korisnika sredstava za ovogodišnje natječaje.

Detaljnije informacije o ovoj prezentaciji možete pročitati na stranicama Regional Expressa.

Istog dana, u popodnevnim satima, za članice BPW kluba održano je predstavljanje strategije razvoja ženskog poduzetništva u Hrvatskoj 2014, te već navedenog programa “Poduzetnički impuls 2014.”

Osim toga, autorica i nositeljica projekta mini-klasterizacije poduzetnica, predsjednica kluba, dr.sc. Alida Perkov najavila je Istarske košarice/ Cestini istriani, tj. interesne skupine mikro i malih poduzetnica i obrtnica koje objedinjenim marketinškim nastupom traže svoje mjesto na zahtjevnom tržištu roba i usluga naše regije, a i šire. Najstariji mini klaster Istarska slatka košarica imala je svoju premijeru prije dvije godine na sajmu Histria, nakon čega se formirala Istarska slana košarica, dok je na jučerašnjoj prezentaciji predstavljena i Istarska mirisna košarica, košarica industrijskog dizajna i Gastro košarica. Detaljne informacije o ovom predstavljanju možete pročitati na stranicama Regional Expressa.

U privitku ovog članka možete preuzeti prezentaciju “Poduzetnički impuls 2014.”.

Foto galerija: Regional Express

{gallery}2014/bpw-impuls-2014{/gallery}

Scroll to Top