Istarske humanitarke pružile ruku pomoći

Vrijedna donacija poslovnih žena Pule i Lions kluba

objavljeno 25.04.2010. u Novom listu

Udruga poslovnih žena iz Pule donijela je jučer iznimno vrijednu donaciju u Kosinj, područje općine Perušić koje je početkom ove godine doživjelo katastrofalne poplave. BPW, odnosno Udruga poslovnih žena organizirala je solidarnu akciju u koju se uključio i niz tvrtki i pojedinaca sa istarskog područja, Lions klub iz Pule, te agencija Birikina koja je sponzorirala prijevoz pomoći i izaslanstva udruge u Perušić i Kosinj. Predsjednica BPW-a Alida Perkov ističe da je za katastrofalne poplave saznala putem medija. Nekako u isto vrijeme dogodila se katastrofa i na Haitiju, ipak poslovne žene iz Pule odlučile su humanitarnu pomoć prikupiti za područje Kosinja. Akcija je imala itekako dobar odaziv pa je gotovo nemoguće odrediti financijsku vrijednost ove donacije.

Glavna koordinatorica za ovaj veliki humanitarni projekt je poznato ime iz svijeta glazbe Vesna Nežić Ružić koja ističe da se donacija sastoji od tri dijela. Jedan dio je građevinski materijal namijenjen najugroženijim obiteljima u Kosinju. Radi se o čak 3 tone vapna i cementa. Drugi dio namijenjen je za cjelokupno stanovništvo Kosinja svih uzrasta,a sastoji se od posteljine i odjeće za sve uzraste. Treći dio su dva osobna računala, školski pribor i igračke za djecu Kosinja i za tamošnju osnovnu školu. Da se radi o uistinu ogromnoj humanitarnoj pomoći svjedoči i činjenica da je njezina prostorna zapremina oko 12 kubnih metara.

Donatorice iz Istre i predsjednika pulskog Lions kluba Rinalda Bičića u Perušiću su zahvalno dočekali direktorica perušićke turističke zajednice Katarina Milković, zamjenik načelnika Općine Perušić Dragan Hećimović, ravnatelj Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić i Ana Šerić Konjikovac, predsjednica Obrtničke komore Ličko-senjske županije koja je akcijom posebno oduševljena jer je predsjednica odbora za održavanje nacionalne akcije Godine žena u obrtništvu.

Inače, kosinjsko područje je ovih dana dobilo još dvije vrijedne donacije. Primorsko-goranska županija donirala je obitelji Anke Delač iz Gornjeg Kosinja cisternu zapremine 2.000 litara i 20 vreća cementa za obnovu obiteljskog bunara. Široke ruke bio je i splitski gradonačelnik Željko Kerum. Naime, iz Splita je Ličko-senjskoj županiji pristigla donacija od 50.000 kuna, te ju je župan Milan Jurković preusmjerio na Općinu Perušić za ublažavanje posljedica nastalih prilikom poplave. Odlukom načelnika općine Ivana Turića, proporcionalno nastalim štetama na stambenim objektima, splitska donacija podijeljena je na 44 obitelji u iznosu od 700 do 2.500 kuna ovisno o procijenjenoj šteti.

Scroll to Top