Puljani darivali stanovništvo Kosinja

Humanitarna akcija BPW-a

objavljeno 25.04.2010. u Glasu Istre

Pulska međunarodna organizacija BPW u nedjelju je posjetila Kosinj u općini Perušić, mjesto stradalo u siječanjskim poplavama, te stanovništvo darivala robom prikupljenom tijekom proteklih mjeseci.

Delegaciju je predvodila predsjednica organizacije Alida Perkov, a u Perušiću su ih dočekali donačelnik općine Dragan Hečimović, direktorica Turističke zajednice Katarina Milković i predsjednik Crvenog križa Vlado Brkljačić.

Za nastradalo stanovništvo prikupljene su tri tone građevinskog materijala za obnovu potopljenih domova te odjeća, obuća i posteljina. Osnovnoj školi u Kosinju, koju pohađa 38 učenika, uručena je školska oprema, pribor te razna didaktička pomagala.

Za djecu predškolskog uzrasta prikupljena je odjeća i igračke. U školi je delegaciju dočekao ravnatelj Tomislav Vukelić koji je rekao da je ugodno iznenađen pomoći Puljana, a dva kompjutora već su raspoređena u centralnu školu, dok je jedan proslijeđen u jednu od triju područnih.

Puljani su ispraćeni s lijepim željama za ponovnim susretom, ali ovoga puta u Puli. U akciju prikupljanja pomoći uključili su se i Lions te Inner wheel klub iz Pule. (S. B. I.)

 

Scroll to Top