Pula domaćin 5. FORUMU BPW DANUBE NET

U Hrvatskoj ima  17.815 tvrtki koje se nalaze u većinskom vlasništvu žena, s  oko sto tisuća zaposlenih. U Istarskoj se županiji u vlasništvu žena nalazi trećina malih poslovnih subjekata. Te je podatke iznijela u srijedu, 24. veljače 2010. godine, na konferenciji za novinare, u sjedištu Istarske županije u Puli, mr. sc. Alida Perkov, predsjednica Udruge poslovnih žena i poduzetnica BPW Prvi hrvatski klub iz Pule. Najavljujući 5. FORUM BPW DANUBE NET, gospođa Perkov je istaknula kako žene sve više razvijaju nove poslove. Forum poslovnih žena će se održati u listopadu ove godine u Puli, a okupit će poduzetnice Podunavskih zemalja: iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Ukrajine, Moldavije i Hrvatske.

 Alida Perkov je imenovana od strane Europskog koordinacijskog komiteta BPW Europe, da bude predsjedavajuća za razdoblje od 2009. do 2012. godine za regionalnu asocijaciju poduzetnica Podunavlja.

Na 5. Forumu razmatrat će se okviri poslovanja ženskog poduzetništva: od  projekata financiranih iz europskih programa , potpore institucija zemalja Podunavlja u kriznim vremenima do međunarodnih poslovnih radionica.

U slopu Foruma održat će se poslovni susreti poduzetnica  te izložbeno-prodajni sajam poduzetnica Podunavlja (Economica).

Za sudionike Foruma planira se stručni posjet istarskim poslovnim subjektima u vlasništvu ili kojima upravljaju poduzetnice.

Alen Damjanić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije , Kristina Bulešić Stanojević, upraviteljica Zaklade Istarske županije i Sanja Kantaruti u ime Istarske razvojne agencije naglasili su kako će  ustanove koje predstavljaju dati punu potporu organizaciji Foruma. Jednako tako  podržat će ga i HGK -Županijska komora Pula i Udruga Razvoj – udruga za razvoj gospodarstva i kulture,  koja  će preuzeti  dio Foruma koji se odnosi na organizaciju 2. sajma ženskog poduzetništva Economica.

NAPOMENA: Datum održavanja foruma pomaknut je na 4. – 6. studeni 2010.

Scroll to Top