EORI broj i njegov značaj za hrvatske gospodarstvenike

Dana. 24.01.2013 godine (četvrtak) s početkom u 12,00 sati u HGK ŽK Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka, u velikoj dvorani, u ciklusu seminara iz programa olakšavanje trgovine, transporta i novih carinskih postupaka potrebnih za rad unutar EU Carinska uprava u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira seminar “EORI broj i njegov značaj za hrvatske gospodarstvenike”.

EORI broj, temeljem Pravilnika o EORI broju (engl. Economic Operators Registration and Identification number) je jedinstveni broj koji gospodarskim subjektima i drugim osobama u Europskoj uniji dodjeljuje carinska služba ili drugo nadležno tijelo ili tijela država članica Europske unije.

EORI broj se koristi za identifikaciju gospodarskih subjekata i drugih osoba u njihovim odnosima s carinskim službama država članica Europske unije.

Seminar je namjenjen gospodarskim subjektima koji posluju u području izvoza, uvoza, međunarodnog otpremništva i međunarodnim prijevoznicima, a njegovo trajanje planira se oko dva sata. Seminar će realizirati predavači Carinske uprave RH.

Scroll to Top