Danube net

4. Danube net Forum u Hotelu Histria

Forum poslovnih žena podunavlja

objavljeno 21.10.2010. na http://regionalexpress.hr

U zgradi Poglavarstva Istarske županije danas je predstavljen program predstojećeg, 5. BPW Danube net Foruma u organizaciji BPW prvog hrvatskog kluba Pula, Istarske županije, IDA-e i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića. Forum će se održati u hotelu Histria od 4. do 6. studenog. Forumu će prisustvovati Europske koordinatorice Udruga poslovnih žena BPW Europe, predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, HAMAG-a, gospodarske i obrtničke komore, Grad Pule, TZ Pule, Istarske županije, IDA-e, Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva IŽ te predstavnice poslovnih žena iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Njemačke Slovačke, Španjolske, Crne gore, Ukrajine i Kosova.

Do sada se prijavilo 130 tvrtki sa preko 150 poduzetnica. Najzastupljenije djelatnosti su turizam i ugostiteljstvo, kultura i obrazovanje, poljoprivredi prehrambena industrija te poslovni konzalting, no ima interesa i u tekstilnoj industriji i dizajnu, zaštiti okoliša, arhitekturi, građevini, nekretninama, bankarski sektori, medicina, welness i trgovina, ističe Alida Perkov, predsjednica BPW Danube net-a. Ujedno je iznijela i najsvježiji podatak od HNB-a da su u Istri strane direktne investicije prešle iznos od milijardu eura.

Osim općeg dijela Foruma, na kojem će se razmatrati teme od značaja za žensko poduzetništvo, osobit interes poduzetnica bit će fokusiran na multilateralne poslovne susrete između poduzetnica 10 zemalja Podunavlja. Istovremeno će se, u hotelu Histria, u organizaciji udruge Razvoj, održati sajam ženskog poduzetništva Economica na kojem će poslovne žene, poduzetnice, izlagati i predstaviti svoje proizvode i usluge. Sajam Economica okupit će ukupno četrdesetak izlagača. U program je uključena i Gradska knjižnica i čitaonica koja će dan poduzetnica obilježiti izložbom “Pulski ženski rukopis” gdje će se javnosti prezentirati knjige čije su autorice Puljanke. (E.O.)

Scroll to Top