Godišnja skupština / Lobbying for Shopping

Na Stanciji Buršić održana je 30.05.2020. godišnja skupština udruge BPW Pula, na kojoj je iznesen plan rada kluba za 2020. godinu.

Za BPW Pula, 2020. godina trebala je biti u duhu sumiranja 20. obljetnice djelovanja prvog kluba poslovnih žena i poduzetnica u Hrvatskoj. Godinu dana pripremao se 3. Međunarodni Forum Jadransko Jonske Regije u Puli, pod pokroviteljstvom European Parliament – Renew Europe Group, Ministarstva turizma RH, Istarske Županije, Grada Pule, Obrtničke komore IŽ i Istarske razvojne agencije. Forum s oko 200 sudionica trebao se održati 27. ožujka 2020, no morao je biti odgođen zbog izvanrednih epidemioloških uvjeta, te su svi sastanci Izvršnog odbora i članstva preneseni na online komuniciranje. Forum je na koncu u suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije odgođen za 2. rujan 2020., kad će se održati kao paralelni događaj Obrtničkog sajma.

U međuvremenu, BPW Pula je o svom trošku ponudio svim članicama BPW kluba besplatan upis u Web katalog, koji je promoviran na web stranicama BPW Pula, Grada Pule, Istarske županije, Obrtničke komore i Istarske razvojne agencije. Web katalog je i snažno medijski popraćen, te pohvaljen od međunarodne BPW International organizacije.

Ukoliko epidemiološke prilike dopuste, u drugoj polovici 2020. udruga poslovnih žena BPW  planira :

– Nastavak uređivanja web kataloga
– Upoznavanje atraktivnih lokacija Istre uz suradnju, druženje i lobiranje članica BPW-a.
– Predstavljanje web kataloga na Obrtničkom sajmu. 
– Organizacija 3. Foruma BPW AdrionNet sa kombiniranim pristupom – realnim sudjelovanjem zemljopisno bližih sudionica i pojačanim virtualnim nastupom udaljenih gošći putem Zooma.
– Poslovni susreti sa Udrugom poduzetnica Banovine planirano je u Petrinji ako razvoj epidemiološke situacije dopusti.
– 14. BPW Danube net predviđen za Stuttgart u studenom 2020. će se transformirati u virtualni susret preko Zooma.
BPW Pula će nastaviti njegovanje suradnje sa domaćim udrugama koje promiču žensko poduzetništvo: Udruga poduzetnica Banovine, BPW Rijeka, udruga Ženska perspektiva, Women in Adria. Istovremeno surađuju i sa međunarodnim partnerskim udrugama BPW, osobito na području Podunavske i Jadransko Jonske Euroregije. U suradnji sa jedinicama lokalne samouprave nastaviti će se sa edukacijama mikro i malih poduzetnika i potencijalnih poduzetnika.

BPW Pula je od svog osnivanja imala veliki broj aktivnosti s kojima planira nastaviti i u ovoj te sljedećim godinama.

Detaljno izvješće s godišnje skupštine BPW Pula možete pročitati na web stranicama Regional Expressa.

(Izvor i prenijeto sa: Regional Express >>)

(rex/foto Elvis Malagić)

{gallery}2020/skupstina-2020{/gallery}

Scroll to Top