Business and Professional Women

Prvi hrvatski klub Pula - Associated Club Pula, Croatia

Header

Delegacija od 25 poduzetnica i poslovnih žena, članica udruge Business and Professional Women (BPW) iz Pule i dvije predstavnice BPW Rijeka sudjelovale su na 1. forumu mreže poduzetnica Jadransko-jonske regije (BPW AdrionNet) koji je održan 19. listopada u Ateni. Forum naziva Žensko poduzetništvo - novi horizonti održan je u Gospodarskoj komori Atene, pod pokroviteljstvom predsjednika Komore, Konstantinosa Michalosa. Forum je otvorila osnivačica i predsjednica mreže poduzetnica BPW AdrionNet, Alida Perkov, naglasivši da je inicijativa za povezivanje poduzetnica iz Jadranko-jonske regije, konkretnije iz Italije, Hrvatske, Grčke i Cipra, došla upravo od strane udruge BPW Pula. Mreža poduzetnica BPW AdrionNet osnovana je 2017. godine u Bariju, a organizaciju prvog foruma preuzela je Grčka.

Prigodom svečanog otvaranja, sudionicama foruma obratio se veleposlanik RH u Ateni Aleksandar Sunko, koji je tom prilikom izrazio dobrodošlicu ovakvim oblicima regionalnog poslovnog umrežavanja. Na forumu je sudjelovalo stotinjak predstavnica iz Italije, Hrvatske, Grčke i Cipra, potom predstavnici grčkih institucija i predstavnice BPW International i BPW Europe. Tijekom foruma su održane tematske rasprave o raznim oblicima poslovne suradnje poduzetnica. U području održivog turizma i gastronomije predloženi su projekti gastronomskog i turističkog povezivanja, a u području vezanom za EU projekte istaknuta je potreba za suradnjom s regionalnim razvojnim agencijama. Također su prikazani i primjeri dobre prakse kad je riječ o povezivanju poduzetnica iz Jadransko-jonske regije, što je rezultiralo konkretnim poslovnim razgovorima i lobiranjima. Posebna je pozornost posvećena okruglom stolu o cjeloživotnom obrazovanju i novoj ekonomiji pri čemu je online poslovanja istaknuto kao dobra prigoda za suradnju poduzetnica.

Hrvatske poduzetnice održale su i odvojen sastanak s predstavnicama BPW iz Soluna, s kojima je dogovorena suradnja.

Sljedeći, 2. forum mreže poduzetnica BPW AdrionNet, održat će se na Sveučilištu Sannio u Italiji u proljeće 2019. godine.

AdrionNet

AdrionNet

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Partneri udruge

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.