TEMA

Specijalizirani proizvođač profesionalnih brodskih električnih i hibridnih pogona

TEMA automatizacija u industriji d.o.o.

Vlasnik: prof.dr.sc Branimir Ružojčić

Project manager: Kristina Blašković, mag

Adresa: Josipa Voltića 14, 52100 Pula

Zemlja: Hrvatska

Tel: +385 (0)52 216 740

Mail: kristina@tema.hr

Web: www.tema.hr

Facebook: TemaElectricMotors

Youtube channel: TEMA Your Permanent Power

 

Djelatnosti:

Poduzeće TEMA je 1989. godine osnovao priznati znanstvenik i inovator prof.dr.sc Branimir Ružojčić, a od 2019. godine u poslovanju pridružuje mu se kćer Kristina Blašković, mag.

TEMA je specijalizirani proizvođač profesionalnih brodskih električnih i hibridnih pogona, a u svom standardnom proizvodnom programu nudi pedesetak različitih visokoefikasnih sinhronih električnih strojeva sa permanentnim magnetima u rasponu nominalnih snaga od cca 10KW pa do preko 1000KW po jednom stroju.

Naša je proizvodnja najvećim dijelom izvozno orijentirana, a na domaćem tržištu svi do sada izgrađeni brodovi sa naprednim tehnologijama visoko efikasnih elektro i hibridnih  pogona pogonjeni su TEMA motorima sa permanentnim magnetima. U proteklih 30 godina implementirali smo preko 230 sustava diljem svijeta te naša kvalitetna rješenja električnih i hibridnih pogona garantiraju postojanost, sigurnost i dugoročnu suradnju.

Sadašnjost i budućnost pripadaju električnoj i hibridnoj propulziji pa smo u TEMA-i, kao specijalizirani proizvođači, uvijek spremni pružiti informacije, pomoć i aktivno sudjelovati u razvoju i rješavanju specifičnosti svakog projekta. Vrlo ćemo rado prezentirati sve karakteristike i mogućnosti naših propulzionih motora, generatora promjenljive frekvencije i hibridnih sustava.

TEMA-in asortiman proizvoda podijeljen je u 3 familije sa slijedećim rasponima nominalnih snaga:

  • SPM132 – 10 – 40kW
  • MWB400 – 20 – 70kW
  • LPMR – 200 – 1000kW

Budući da se radi o elektronički komutiranim električnim strojevima oni moraju biti upareni sa specijalnom elektronikom.

Tipične primjere naših rješenja u praksi po određenim grupama aplikacija mogu se vidjeti:

banner tema

Scroll to Top