Humanitarni bal pod maskama

Brojni građani odazvali su se na svečani humanitarni bal pod maskama koji je održan 5. ožujka 2011. godine u Hotelu Histria u Puli. Ovaj bal je centralno događanje humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za Opću bolnicu Pula, koju su zajednički organizirali Lions klub Pula i BPW (Business and Professional Women) Pula.

Među maskama su prevladavali povijesni kostimi nadahnuti kreacijama iz vremena Habsburške Monarhije, koje su za ovu priliku dale izraditi članice BPW udruge, a o povijesnim gradskim kostimima Pule iz doba habsburgovaca bilo je riječi i tijekom predstavljanja projekta pod nazivom “Revalorizacijom kulturno-povijesne baštine do novih radnih mjesta”, koji bi ujedno trebao obogatiti turističku ponudu.

Novac prikupljen od prodaje ulaznica, lutrije i prodaje masaka namijenjen je nabavci kreveta za intenzivnu njegu te antidekubitalnih madraca za Neurologiju pulske Opće bolnice. Prikupljeno je otprilike 25 tisuća kuna, što znači da je cilj ispunjen i da će kreveti i madraci moći biti kupljeni. Novac je prikupljen i zahvaljujući Lions districtu Hrvatske, koji je donirao 10 tisuća kuna, Tehnomontu, od kojega su dobivene četiri tisuće kuna, a Arenaturist je drastično spustio cijene kako bi organizatori humanitarnog bala što više sredstava mogli namijeniti bolesnicima. U akciji je sudjelovalo i 30-ak sponzora i donatora.

Članak o humanitarnom balu objavljen je u elektroničkoj verziji Glasa Istre, 06.03.2011. na www.glasistre.hr.

Foto galerija udruge:

{gallery}stories/galerija/histria-ball2011{/gallery}

Scroll to Top