BPW Pula na 1. Forumu BPW AdrionNet

Delegacija od 25 poduzetnica i poslovnih žena, članica udruge Business and Professional Women (BPW) iz Pule i dvije predstavnice BPW Rijeka sudjelovale su na 1. forumu mreže poduzetnica Jadransko-jonske regije (BPW AdrionNet) koji je održan 19. listopada u Ateni. Forum naziva Žensko poduzetništvo – novi horizonti održan je u Gospodarskoj komori Atene, pod pokroviteljstvom predsjednika Komore, Konstantinosa Michalosa. Forum je otvorila osnivačica i predsjednica mreže poduzetnica BPW AdrionNet, Alida Perkov, naglasivši da je inicijativa za povezivanje poduzetnica iz Jadranko-jonske regije, konkretnije iz Italije, Hrvatske, Grčke i Cipra, došla upravo od strane udruge BPW Pula. Mreža poduzetnica BPW AdrionNet osnovana je 2017. godine u Bariju, a organizaciju prvog foruma preuzela je Grčka.

Prigodom svečanog otvaranja, sudionicama foruma obratio se veleposlanik RH u Ateni Aleksandar Sunko, koji je tom prilikom izrazio dobrodošlicu ovakvim oblicima regionalnog poslovnog umrežavanja. Na forumu je sudjelovalo stotinjak predstavnica iz Italije, Hrvatske, Grčke i Cipra, potom predstavnici grčkih institucija i predstavnice BPW International i BPW Europe. Tijekom foruma su održane tematske rasprave o raznim oblicima poslovne suradnje poduzetnica. U području održivog turizma i gastronomije predloženi su projekti gastronomskog i turističkog povezivanja, a u području vezanom za EU projekte istaknuta je potreba za suradnjom s regionalnim razvojnim agencijama. Također su prikazani i primjeri dobre prakse kad je riječ o povezivanju poduzetnica iz Jadransko-jonske regije, što je rezultiralo konkretnim poslovnim razgovorima i lobiranjima. Posebna je pozornost posvećena okruglom stolu o cjeloživotnom obrazovanju i novoj ekonomiji pri čemu je online poslovanja istaknuto kao dobra prigoda za suradnju poduzetnica.

Hrvatske poduzetnice održale su i odvojen sastanak s predstavnicama BPW iz Soluna, s kojima je dogovorena suradnja.

Sljedeći, 2. forum mreže poduzetnica BPW AdrionNet, održat će se na Sveučilištu Sannio u Italiji u proljeće 2019. godine.

Scroll to Top