Business and Professional Women

Prvi hrvatski klub Pula - Associated Club Pula, Croatia

Header

Informacije o ostalim poticajima možete pronaći na web stranicama www.mingorp.hr.

 

Grb   HIO logotip
REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA,
RADA I PODUZETNIŠTVA
10000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 78
  HRVATSKA IZVOZNA
OFENZIVA

 

PROJEKT NOVI IZVOZNIK -
"EXPORT FIT CHECK" ZA 2009. GODINU

 

1. CILJ PROJEKTA

 

Projekt "NOVI IZVOZNIK - EXPORT FIT CHECK" je sastavni dio programa "Želim izvoziti" čija je svrha ispunjenje jednog od cilja Hrvatske izvozne ofenzive – povećanja broja novih izvoznika.
Cilj projekta "NOVI IZVOZNIK - EXPORT FIT CHECK" je davanje prednosti tvrtkama, potencijalnim izvoznicima i izvoznicima početnicima, pri razmatranju njihovih zahtjeva na projektima poticanja konkurentnosti koje provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i ostale državne institucije.
Putem ovog projekta ne dodjeljuje se državna potpora već je preporukom tvrtka prepoznata kao potencijalni izvoznik.

 

2. KORISNICI PROJEKTA

 

Korisnici projekta su gospodarski subjekti: obrti, trgovačka društva i zadruge koji:
- imaju sjedište na području Republike Hrvatske, koji još ne izvoze (potencijalni izvoznici) ili izvoze manje od 10.000 € godišnje (izvoznici početnici), s najmanje 3 zaposlena.

 

3. REALIZACIJA PROJEKTA

 

Projekt će se provoditi kontinuirano tijekom 2009. godine na način da će tvrtke - potencijalni izvoznici ispuniti upitnik „Export fit check“ i dostaviti ga s ostalom dokumentacijom u Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Odjel za izvoz. Dostavljenu dokumentaciju razmatra Povjerenstvo osnovano u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Članove Povjerenstva imenuje ministar gospodarstva, rada i poduzetništva. Nakon razmatranja priložene dokumentacije Povjerenstvo donosi prijedlog za davanje preporuke tvrtkama koje su prepoznate kao potencijalni izvoznici. Preporuku za potencijalnog izvoznika potpisuje ministar gospodarstva, rada i poduzetništva.

 

4. POPIS DOKUMENTACIJE

 

Obvezna dokumentacija:
a) popunjen upitnik „Export fit check“
b) preslika registracije tvrtke ili obrtnice
c) BON PLUS (ne stariji od 30 dana) za pravne osobe odnosno pregled primitaka i izdataka za 2008. i prijavu poreza na dohodak za 2008. (fizičke osobe)
d) kratki opis tvrtke (djelatnost, proizvodi, plasman, plan razvoja u kojem će biti vidljivo kretanje izvoza, zbrinjavanje otpada, edukacija i slično)

te minimalno jedan od slijedećeg:

e) preporuke partnerskih institucija – Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatski izvoznici, Hrvatska banka za obnovu i razvitak
f) predugovor ili ugovor s kupcima s ino-tržišta ili pismo namjere i dr.
g) podaci o razvoju novog proizvoda namijenjenog izvozu

 

5. ZAVRŠNE ODREDBE

 

Ovaj projekt provoditi će se kontinuirano tijekom 2009. godine.
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva jamči tajnost podataka. Podaci će se koristiti u svrhu prepoznavanja potencijalnih izvoznika.
U provedbi projekta Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva će surađivati s ostalim partnerskim institucijama koje pružaju potporu tvrtkama i provode aktivnosti vezane uz jačanje konkurentnosti. Prijave bez potpuno ispunjenog upitnika „Export fit check“ i obvezne dokumentacije neće se razmatrati.

Sastavni dio ovog projekta je upitnik "Export fit check".

KLASA: 331-02/09-01/125
URBROJ: 526-07-02/4-09-1
Zagreb, 07. travnja 2009.

POTPREDSJEDNIK VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I
MINISTAR GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA

Damir Polančec, dipl. ing.

 

 

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Partneri udruge

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.